פרקי פעילויות
מוודל מכיל בתוכו מגוון רחב של פרקי פעילויות, בהן ניתן להשתמש כדי לבנות כל סוג של קורס.
SCORM/AICC Packages
חבילה הינה למעשה אגודה של תוכן שנמצא ברשת, אסוף יחדיו בדרך שעוקבת אחר הסטנדרטים של SCORM או AICC
עבור אובייקטי למידה.
חבילות אלו יכולות לכלול בתוכן עמודי רשת, גרפיקה, תוכנות Javascript, מצגות Flash וכל דבר אחר שעובד על דפדפני רשת. מודול החבילה מאפשר לכם להעלות בקלות כל חבילת SCORM או AICC סטנדרטית ולהפוך אותה לחלק מהקורס שלכם.
Wiki
Wiki מאפשר חיבור מסמכים בשפת markup פשוטה באופן שיתופי באמצעות דפדפן רשת.
המשמעות של "Wiki wiki" היא "מהר במיוחד" בשפה ההוואית, ואחד ההיבטים המגדירים של טכנולוגיית ה-Wiki היא המהירות שבה עמודים נוצרים ומעודכנים. לרוב אין תצוגה מקדימה לפני שהשינויים מתקבלים ומרבית ה-Wiki פתוחים לקהל הרחב או לפחות לכל האנשים בעלי גישה לשרת ה-Wiki.
מודול ה-Wiki של מוודל מאפשר למשתתפים לעבוד יחדיו על עמודי רשת כדי להוסיף, להרחיב ולשנות את התוכן שלהם. גירסאות ישנות לעולם לא נמחקות ותמיד ניתן לשחזר אותן.
המודול מבוסס על Erfurt Wiki.
אגרון מונחים
פעילות זו מאפשרת למשתתפים ליצור ולתחזק רשימה של הגדרות, בדומה למילון.
ברשומות ניתן לערוך חיפוש או שניתן לדפדף בהם, בהרבה פורמטים שונים.
אגרון המונחים מאפשר למורים לייצא ולייבא רשומות מאגרון מונחים אחד לשני (ממשני לראשי) בתוך אותו הקורס.
לבסוף, ניתן לאפשר יצירה אוטומטית של קישורים לרשומות הללו מכל רחבי הקורס.
בחנים
מודול זה מאפשר למורה לעצב ולהגדיר מבחני בחנים שמורכבים משאלות אמריקאיות, שאלות נכון-לא נכון ושאלות תשובה-קצרה. שאלות אלה מוחזקות בבסיס נתונים המחולק לקטגוריות וניתן להשתמש בהן שוב ושוב בתוך הקורסים ובין הקורסים. ניתן לאפשר ניסיונות מענה חוזרים על הבחנים. כל ניסיון מקבל ציון באופן אוטומטי ובידי המורה האפשרות לתת משוב או להציג בפני הסטודנטים את התשובות הנכונות. מודול זה כולל בחובו כלים למתן ציונים.
בחירות
פעילות בחירה היא מאוד פשוטה - המורה שואל שאלה ומגדיר מספר תגובות אפשריות. היא יכולה לשמש כסקר מהיר שמיועד לעורר חשיבה על נושא מסויים, או לאפשר לכיתה להצביע על הכיוון הכללי של הקורס, או כדי לאסוף הסכמות מהסטודנטים לעריכת מחקר.
Database פעילות
מודול בסיס הנתונים מאפשר למורה ו\או לסטודנטים לבנות, להציג ולערוך חיפושים בבנק המכיל רשומות על כל נושא שרק עולה בדעתם. גם המבנה והצורה של הרשומות הם כמעט בלתי מוגבלים, וכוללים תמונות, קבצים, מספרים, כתובות URL, טקסטים ועוד. יכול להיות שאתם מכירים טכנולוגייה דומה מנסיון בבניית בסיסי נתונים של Microsoft Access או Filemaker.
מטלות
משימות מאפשרות למורה להגדיר מטלה שדורשת מהסטודנטים להכין תוכן דיגיטלי (בכל פורמט) ולהגיש אותו על ידי העלאתו לשרת. מטלות טיפוסית כוללות מאמרים, פרוייקטים, דוחות וכדומה. הפרק הזה כולל בחובו אמצעי בדיקה ונתינת ציון.
משאבים
משאבים הינם תוכן: מידע שהמורה רוצה להכניס לתוך הקורס. אלה יכולים להיות קבצים מוכנים שמועלים לתוך הקורס, עמודים שעברו עריכה ישירה לתוך מוודל, או עמודי רשת חיצוניים שמוצגים כחלק מהקורס.
סקרים
מודול הסקרים מספק מספר כלים תקפים לעריכת סקרים שנמצאו מועילים בהערכת ועידוד הלמידה בסביבות מקוונות.
מורים יכולים להשתמש באלו על מנת לאסוף נתונים מהסטודנטים שלהם שיעזרו להם ללמוד יותר על הכיתה שלהם ולהרהר על דרכי ההוראה שלהם.
פורומים
פעילות זו יכולה להיות בעלת החשיבות הגדולה ביותר - כאן נערכים מרבית הדיונים. את הפורומים ניתן לבנות בדרכים שונות, וניתן לכלול בהם אפשרות שכל הקבוצה תתן דירוג לכל פירסום.
את הפירסומים ניתן לראות במגוון פורמטים, וניתן לצרף אליהם קבצים. הירשמות לפורום מבטיחה כי המשתתפים יקבלו לדואר האלקטרוני שלהם עותקים של פירסומים חדשים בפורום. המורה יכול לכפות הרשמה על כולם, אם הוא רוצה בכך.
צ'אטים
פרק הצ'אט מאפשר למשתתפים לנהל דיון מסונכרן בזמן-אמיתי דרך הרשת. זוהי דרך יעילה לקבלת הבנה שונה אחד על השני ועל נושא הדיון. אופן השימוש בצ'אטים שונה מאוד מהשימוש בפורומים הא-סינכרוניים. בפרק הצ'אט יש כמה מאפיינים שאחראיים לניהול ובחינה של הדיונים שמתנהלים בצ'אט.
שיעור
השיעור מעביר תוכן בצורה מעניינת וגמישה. הוא מורכב ממספר עמודים. כשבדרך כלל, כל עמוד מסתיים בשאלה בעלת מספר תשובות אפשריות. לפי התשובה שהסטודנט נותןהוא, או ממשיך לעמוד הבא או, נלקח חזרה לעמוד הקודם.
ניווט דרך השיעור יכול להיות ישיר ופשוט או מורכב, הדבר תלוי ברובו על מבנה החומר המוצג.
תוויות
זוהי לא פעילות אמיתית - זוהי פעילות "דמה" שמאפשרת לכם לתחוב (להחדיר) טקסט וגרפיקות בין שאר הפעילויות בעמוד הקורס.